ТОП-10 героїнь аніме, які вкрали наші серця

Зухвалі та сильні, розкішні та чарівні, добрі та справедливі, дратуючі та грубі – саме такими є головні героїні аніме, що часто поєднують в собі одразу всі ці риси. І, треба сказати, саме такими ми їх і любимо, адже, як і в реальному житті, багатогранні особистості подобаються нам більше.

Тож, не будемо довго тягнути, а почнемо знайомити вас з нашими фаворитками, бо вони теж вже зачекалися.

10. Фей Валентайн («Ковбой Бібоп»)

Як же вона бісить! Неймовірно! Особливо в епізоді, коли ця егоцентрична персона зʼїла останню баночку корму, залишивши з носом кавайного суперкоргі Айна. За цей їй 10 місце! Ситуацію не виправить навіть те, що ця картярка, шулерка та шибайголова, достобіса приваблива (ох, уже цей жовтий костюм!). Фей Валентайн – одна з головних персонажів культового космічного вестерна «Ковбой Бібоп», де кожен з героїв западає в душу і, як годиться в аніме, має темний бекґраунд, насичений таємницями та психологічними травмами. Недарма в одній з серій Фей каже: «Зі мною не траплялося нічого доброго, коли я вірила іншим».

На вигляд красуні 23 роки, але насправді вона набагато старша, адже з пів сотні років провела заморожена в анабіозі через катастрофу на Землі. Коли її повернули до життя у медичному центрі, виявилось, що всі спогади про колишнє життя у неї зникли.  Потім ще й шахраї підставили на 300 мільйонів вулонґів. Проте, анабіоз та амнезія не зломили її дух та готовність до авантюризму, тож, Фей Валентайн пустилася берега, борючись за своє місце у космічному просторі та доводячи до сказу не лише нас, а й своїх напарників Спайка та Джета.

9. Місато Кацураґі («Нова ера: Єванґеліон»)

«Чому не Аска чи Рей?», – можливо, спитає хтось з вас. Якщо треба пояснювати, то не треба пояснювати, могли б відповісти ми, але то було б надто просто. Отже, не Аска, бо та надто психована, і не Рей, бо та надто відсторонена, а от Місато – те, що треба!

Сильна та незалежна начальниця оперативного штабу воєнізованої організації NERV живе з пінгвіном на імʼя Пен-Пен, має добре серце та запальний характер, полюбляє прибухнути, легка в спілкуванні та балакуча. Втім, не обманюйтесь, це насправді гіперкомпенсація за роки депресії, замкненості та мовчання, у які вона занурилася після смерті батька. Той врятував її під час глобального катаклізму – Другого Удару, але сам загинув. Хрестик, що його постійно носить Місато, є нагадуванням про тата.

На роботі вона ніби інша людина – зосереджена, дисциплінована та професійна.

Кацураґі займає відповідальний пост у компанії, проте, служить там не заради нагород чи карʼєрного зросту. Її мета – помста так званим Ангелам та порятунок світу.

8. Нана («Нана»)

Так, одразу уточнимо, Нан в аніме двоє. Одна з них дає іншій прізвисько Хачі, якщо ви не в курсі чому, дуже радимо подивитись серіал, а краще почитати манґу. Втім, як чесні люди, одразу маємо попередити, в кінці останнього тома на вас чекає обломінґо. Ця історія так і не була домальована, оскільки манґака Язава Ай раптово захворіла. Вона довгий час провела у лікарні, а після виписки так і не завершила «Нану», сказавши, що давно не бралась за перо й не знає, коли буде готова це зробити. Тим не менше ця її робота є однією з найпопулярніших у світі манґ і посідає четверте місце у світовому рейтингу за кількістю проданих примірників. Тож, почитати варто. Проте, ми відволіклись!

В наш рейтинг ми внесли саме Нану-Нану, а не Нану-Хачі, адже вона – рок-зірка та панк-принцеса зі складним характером, заплутаними стосунками та беззаперечним талантом. Так, Нана Осакі – твердий горішок. Вона важко та рідко зближується з людьми, але це насправді лише маска, що камʼяна тільки на перший погляд. Людей, які набувають статусу близьких та дорогих для неї, вона тримається і не зраджує. Осакі і подругу Хачі зробила більш самостійною та відповідальною, взамін навчившись у неї бути відкритішою та радіти життю.

7. Рейко Натсуме («Книга друзів Натсуме»)

Можливо, вона не така вже й головна героїня, проте, без неї не було б нічого. Ні книги, ні друзів, ні самого Нацуме. Адже Рейко була бабусею головного героя чудового та містичного аніме – хлопчика на імʼя Такаші, що бачить іншу сторону життя, сповнену духів та моторошних легенд.

Як персонаж Рейко зʼявляється в спогадах йокаїв, що їх перемогла дивна, кмітлива та дуже сильна дівчина. Один них – Мадара – каже про неї, як про «неймовірно вродливу людину, проте, самотню та відлюдну». Втім, самотність Рейко була вимушеною – люди просто не вірили в її здатність бачити духів. Однолітки цькували її, містяни вважали божевільною. Це, на щастя, не зломило дівчину, а загартувало – вона могла постояти за себе і у світі людей, і у світі демонів. Рейко грала з йокаями в ігри і завжди перемагала, за це вони віддавали їй свої імена. Так зʼявилася книга дружби. Хоча, направду, нам здається, що в цій історії деякі люди поводять себе гірше за демонів.

6. Нанамі Момодзоно («Приємно познайомитись, Бог»)

Звісно, в наш ТОП не могла не потрапити дівчина, яка причарувала самого срібноволосого красеня і цундере лиса Томое. Втім, якщо чесно, не лише його, адже за Нанамі вислався цілий гарем. Старшокласниця, що несподівано для себе стала богом, чи то пак, богинею, підкорила серця змія-хранителя храму, ворона-тенґу і навіть жадібного до крові демона Акури-Оу, що колись сіяв хаос та наводив жах разом з Томое.

Що ж це за краля така, за якою побивалося аж стікі бішьоненів одразу? Та звичайна собі японська школярка з важкою долею у вигляді батька-картяра, бідності та злобних однокласників, що не втрачали можливості позбиткуватися з Нанамі. Дивовижно, але замість озлобитися на весь світ через такі скрутні обставини, дівчина не лише не втратила оптимізму та доброти, а ще й щедро ділилася своїм світлом та теплом з іншими. Вона так сяяла, що розтопила серця не лише лиса-демона та інших йокаїв, а й наші. Томое так сильно хотів бути з нею, що… Втім, раптом ви ще не знаєте цю історію, тож, не будемо вас позбавляти можливості самим дізнатися про неймовірні пригоди Нанамі.

5.Ельза Скарлет/Титанія («Хвіст феї»)

А зараз викликайте пожежників, бо це не героїня, а вогонь! Недарма ж, її прізвище Скарлет, що українською перекладається як Багряна. В Ельзі прекрасно все – від зовнішності до душі. До того ж вона має потужну магічну силу, що дозволяє їй переозброюватися у неймовірні обладунки. Ми от просто чекали кожну нову серію, аби дізнатися, чи покажуть якісь чергові бойові шати нашої кралі.

На противагу своїй силі та вольовому характеру Ельза просто обожнює тортики з полуницею та гарні й відверті вбрання. Разом з тим вона є справжньою подругою для компашки інших магів, куди входить вбивця драконів Нацу та його побратим – синій кіт з крилами на імʼя Хепі, а ще закликачка небесних духів Люсі та володар магії льоду Грей (нащо роздягнувся?). До речі, у своїй гільдії Ельза є однією з найпотужніших чарівниць, що навіть дозволило їй якось зайняти посаду Майстрині.

На долю Титанії випало чимало випробувань. В дитинстві її кинула мати, дівчинка опинилась в рабстві, дізналась, що таке зрада та втратила око. Саме в неволі вона вперше активувала свою магічну силу, що дозволило їй втекти. З часом її майстерність розвинулась до неймовірності, а якщо додати сюди безпосередність та пристрасть, з якою Ельза робить абсолютно все, стає цілком зрозуміло, що вона не могла не потрапити в наш рейтинг.

4. С.С. («Код Гіасс»)

Ви колись мріяли мати суперсилу? Втім, що за питання?! Так от нам би дуже хотілося зустрітися із прекрасною зеленоволосою безсмертною відьмою на імʼя С.С., що вміє наділяти інших «ґіассом», якщо, звісно, захоче. Ґіасс – це надзвичайна здібність. Цікаво, що кожен отримує саме той ефект, на який заслуговує. Наприклад, сама С.С. має надприродну силу, що дозволяє їй контролювати розум та волю інших.

І, як ви думаєте, що дуже любить героїня з такою потужною властивістю? Правильно, піцу! Взагалі С.С. – персонаж нетривіальний. Хоча, хто тут у нас тривіальний? Її характер багатогранний, а минуле таємниче та болісне. Її зустріч з головним героєм аніме на імʼя Лелуш Ламперуж стає початком карколомної історії зі складним та захоплюючим сюжетом. Саме тому, ми не могли пропустити появу повнометражки «Код Ґіасс: Воскресіння Лелуша», що розповідає, що сталося після другого сезону, який залишив багато питань та відкритий фінал. Скажемо вам по секрету, що плануємо в майбутньому озвучити цей фільм.

3. Юко Ічіхара («хххГолик»)

Що? Ми підібралися до нашої дивотрійці? Овва, кого ми бачимо! Пані Юко! Кожному з нас в житті буває потрібна така власниця магазинчику чудернацьких та дивовижних речей, яка може вчасно дати слушну пораду. Здається, що Юко має відповідь на будь-яке питання та здатна вирішити будь-яку проблему.

Щоправда, за угоди, які чарівна відьма пропонує укласти своїм відвідувачам, вона може запросити дивну, інколи навіть безглузду чи надто малу ціну. Утім, це лише на перший погляд.

Юко в міру цинічна, а головний герой аніме Кіміхіро Ватанукі й поготів би міг назвати її нахабною, проте, дуже приваблива. Мова не лише про зовнішність, що у нашої пані дуже непересічна, а й про харизму, якої в неї аж через край. Шкода, що вона лише 2D-персонаж, а то ми б пропустили з нею по чарочці саке під наїдки від Ватанукі.

2. Сейлор Мун/Усаґі Цукіно («Красуня-воїтелька в матросці Сейлор Мун»)

Вас же не дивує, що ми віддали друге місце саме їй, правда? По-перше, у нас в самому розпалі озвучка першої частини фільму «Красуня-воїтелька Вічна Сейлор Мун». Якщо ви його не подивитесь, то іменем Місяця ми… Гаразд, зараз не про це. По-друге, нашу героїню можна з повним правом назвати однією з найвідоміших героїнь махо-шьоджьо. Ця історія і цей образ стали культовими серед фанатів, серед яких, безумовно, і ми – команда CrazyNinja Studio.

Це аніме – приклад прояву справжньої girls’ power, міцної дружби, яку не здатні знищити жодні негаразди, та кохання, яке непідвладне часу. Усаґі Цукіно – яскрава та емоційна героїня, що буває незграбною плаксою, але в момент небезпеки, здатна зібрати коси в кулак і показати неймовірну силу задля захисту своїх рідних та близьких. Її неможливо не полюбити, адже вона добра, щира та позитивна. Це ж так добре – мати таку подругу, що завжди готова поділитися власною енергією та підтримати у скруті.

Усаґі є чи не найвпізнаванішою серед інших персонажів, завдяки своїй зачісці та костюму сейлор-воїтельки. Під стать їй і команда її товаришок – прекрасних та сильних хранительок планет. Разом вони бережуть світ від зла та темряви і вдається їм це просто на всі сто.

1. Чі («Милий дім Чі»)

 Ну, звісно, що перше місце у котіньки! У вас були інші варіанти? Коти правлять інтернетом, світом та нашими сердечками, а надто такі милі, як Чі. Світ в аніме «Милий дім, Чі» ми бачимо крізь призму допитливих оченят хвостатої малечі. Хоч починається історія з драми, адже, мацьопа майже одразу губить маму, сам серіал витриманий в дусі повсякденності. Проте, тут завжди є місце котячим пригодам.

Чі постійно досліджує світ, їй все цікаво, і вона ніколи не втрачає оптимізму і віри в те, що все буде добре. Усім нам треба повчитися мислити так позитивно, а ще любити та цінувати кожен день, адже ми, українці, точно знаємо, що важливі речі – то зовсім не речі.

То що? Чи є тут ваша улюблена героїня? Чи може ми когось забули, а на вашу думку, вона неодмінна мала потрапити в ТОП? Тоді, бігом в коменти! Зі свого боку обіцяємо – якщо в коментарях набереться список не менш гідних персонажів, ми зробимо ще одну статтю, уже на основі ваших вподобань.

Арігато за увагу!

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *